TUR-
BAROMETER


Vi har udviklet tur-barometeret for at hjælpe dig med at finde den tur, som passer til din fysiske form og lyst til spænding og udfordring. Det er vejledende og ikke en tur-deltager er ens. Alle turene er tilrettelagt efter at almindelige mennesker, uden forudgående kendskab til friluftsliv, kan være med.

Turene er vurderet ud fra, hvor action-fyldte, fysiske og mentalt krævende de er, og om det er muligt at sidde visse aktiviteter over.

Skulle du have nogle spørgsmål til sværhedsgraden af en tur, så skriv endelig til os her.

LET

Ture i denne kategori er stadig fyldt med action, men giver mulighed for at vælge aktiviteter til og fra, hvis du f.eks. døjer med skader. Typisk er dette ture med en fast base, det betyder også, at du ikke skal bære en tung rygsæk.

Typisk er temperaturene ikke udfordrende, da turene ligger i sommer og forårsperioden.

Du skal gerne være almindelig aktiv, men du behøver ikke være i meget god form.

Bare rolig - vi lover dig at turene i denne kategori, også kan give sug i maven.  

MODERAT

Ture i denne kategori er moderat fysisk og mentalt krævende. Det varierer om vi har en fast base, men du skal være indstillet på at bære din egen rygsæk. Læs nærmere under hver tur.

Temperaturene kan være mere udfordrende end på de lette ture, da de ligger udenfor sommer og forårssæsonen.

Du skal være aktiv og ved godt fysisk helbred, det vil sige kunne gå 10 kilometer uden at få store smerter i f.eks. knæ (men du må gerne være træt). Skader betyder ikke, at du ikke kan deltage i disse ture, men er du i tvivl, så kontakt os.

KRÆVENDE

Ture i denne kategori er krævende både fysisk og mentalt. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er overlevelsesture, så lad dig ikke afskrække.

Vi vil typisk ikke have en fast base på disse ture, så du skal bære din egen rygsæk. På grund af turelementet er der oftest ikke mulighed for at sidde aktiviteter over.

Døjer du med store smerter i f.eks. knæ, skal du overveje om dette er en tur for dig. Der kan også være specifikke krav til egenfærdigheder, f.eks. at du skal have prøvet at stå på ski før. Du skal have et godt fysisk helbred og være i god form. Det betyder, at du skal kunne gå 10 kilometer uden at få store smerter i f.eks. knæ (og uden at være meget træt)