Planlæg en tur

6 unikke sheltere i Danmark

Var det noget med shelter med sauna, shelter med 360 grader havudsigt eller at sove i en kogle? Her er vores bud på 6 unikke og fantastiske sheltere i Danmark. Du får også svar på, hvordan du gør, når du vil ud og sove i shelter. Skal sheltere bookes på forhånd eller møder man blot op?
Maja
5 min.
5 min.

Sådan finder du og booker sheltere:

Du har besluttet dig for at tage på sheltertur. Du har styr på tasken, maden og det gode selvskab, men pludselig bliver du i tvivl. Hvordan er det nu lige med sheltere. Skal du booke shelter på forhånd? Eller dukker du bare op?

I Danmark kan du finde et fuldt overblik over sheltere på www.udinaturen.dk. Her kan du se på kort, de sheltere, lejrpladser og fri-teltningspladser, der er i dit område. Du kan klikke ind på dem og læse mere om, hvad der er af faciliteter i på shelterpladsen. Er der adgang til rent drikkevand? Til (muld)toilet? Er der brænde? 

Nogle sheltere kan også bookes - andre kan ikke. Det vil fremgå af udinaturen.dk

Men nu til det sjove - vores bud på 6 unikke sheltere i Danmark.

Unikke sheltere

Millinge klint: 

Disse unikke, smukke sheltere ligger I Millinge på smukke Fyn. Det bedste af det hele? Der hører en sauna til - og derfor er denne shelter god til hele året rundt. Både sauna og shelter skal bookes og det kan gøres her:

Røsnæs fyr

Denne shelter ligger i Kalundborg helt ud til havet på halvøen Røsnæs. Det må siges at være vestsjællands mest spektakulære shelter ved angår belligende og udsigt. Kan ikke bookes, men er efter først til mølleprincippet. Det er en meget åben shelter, så vær opmærksom på det, hvis det regner/blæser. 

Havhytten at Hvide Klint

Denne flydende fantastisk shelter er placeret ved Hvideklint i Frederiksværk. Man kan kun komme dertil i kajak, kano eller på paddleboard. Det er gratis at booke shelteren og det gøres her.

Var det noget med en nat omgivet af havet? Om morgenen kan nemt hoppe i kajakken og sejle afsted.

Fotocredit: Visit Nordsjælland

Rørvig Centrets Shelter

Denne shelter med stråtækt tag ligger i Rørvig. Du overatter tæt på stranden i den lille, hyggelige by Rørvig i Nordsjælland. Der er bålplads i nærheden. Vær dog opmærksom på ikke at tænde åben ild nær shelteret, da der er brandfare med stråtag.  Et ophold her er et “luksusophold”, hvor der er adgang til bad og toilet ved Rørvig centeret. En overnatning koster dog også 200 kroner og kan bookes her.

Kogle Shelteret , True Skov

Denne unike shelter er formet som en kogle. Den ligger i True Skov lidt uden for Tilst i Østjylland. Shelteren er meget populær og skal derfor bookes i meget god tid. Til gengæld er det også en stor oplevelse at overnatte inde i den sjove kogle, hvor der kan sove 3-4 personer. Shelteren er gratis at overnatte i, men skal bookes på udinaturen.dk

Fotocredit: voresbrabrand.dk

Hegnet, Tåsinge

Disse to unikke sheltere er med 180 graders havudsigt. Det bliver ikke mere kystnært - du kan næste sejle din kajak ind i shelteret. Der er både drikkevand og toilet på pladsen. Der er mulighed for at tænde bål enten på stranden - eller i eget medbragt bålfad. Shelteren kan ikke bookes, men er først til møde. Den koster 30 kroner pr. nat. 

Blev du inspireret til at komme på sheltertur? Der findes mange fantastiske sheltere rundt omkring i Danmark. Du kan få mere inspiration på Visitdanmarks hjemmeside eller på udinaturen.dk. Her kan du få det fulde overblik over sheltere i hele landet: Jylland, Fyn, Sjælland og på en del mindre øer.

Husk at være opmærksom på, om det er en shelter, som ikke kan bookes, men hvor der er "først-til-mølle-princippet" eller om du skal booke shelteren hjemmefra. Det gør du på udindaturen.dk.

Husk at tage på tur efter leave no trace princippet, hvor du efterlader stedet ligeså pænt (eller pænere, som da du ankom - så er det også sjovt for den næste at komme dertil. 

Rigtig god tur. Tag os meget gerne med #underaabenhimmel på Instagram, hvis du besøger en af de smukke og unikke sheltere.

Mere fra magasinet