Planlæg en tur

Mad på tur: 5 geniale snacks på tur

En ting må man aldrig gå ned på på friluftstur: Snacks. Læs med og bliv klogere på, hvilke snacks, som er gode at have med på tur.
Maja
4 min
4 min

M&M's, nødder, mørk chokolade, icetea på pulver, hollandske vafler.

Det er mine favoritsnacks på tur. Jeg elsker at have lidt lækkert med på tur og kunne spise kalorier med god samvittighed. Der bliver brugt mange kræfter på en friluftstur, og det kræver energi.

Udover at det er lækkert med lidt sødt på turen, er det på de fleste ture også essentielt. Det giver sig selv, at der skal et helt andet kalorieindtag til, end hvis man sad hjemme i sofaen. Især på vinterturene er det vigtigt at have hurtig energi ved hånden, så man ikke går "sukkerkold".

Her er mit bud på 5 gode tursnacks:

M&M's, nødder og hakket mørk chokolade

Bland M&M's, nødder og hakket mørk chokolade i en pose. Dette er min absolutte go-to tursnack på grund af kombinationen af det søde og salte. Det er nemt at lave flere poser med samme indhold, så du har til flere dage.

Icetea på pulverform

Ja, det er en ting. Mest af alt ligner det fiskefoder, men når man rører rundt, opløses det i vandet og bliver til lækkert ice-tea, som man kender det fra kartoner.

Hollandske vafler

Det er en genial tursnack. Hvis ikke du kender den hollandske vaffel, så er det på tide, du kommer til det. Det er en vaffel med karamel i midten. Et lille turhack: læg den hen over en kop dampende varm kaffe et par minutter og lad karamellen smelte indeni vaflen. Det er fantastisk på de kolde vinterture.

Chokoladebarer

Mars bar, Snickers, Twix - you name it. Det er altid lækkert at have en chokoladebar med på tur - og giver hurtig energi. På vinterfjeldstur er det uundværligt at have en chokoladebar i hoftebæltet på rygsækken, som man kan spise på farten. Kvikk Lunsj er det norske svar på Twixen - og så står de norske fjeldregler endda på indpakningen. Enhver nordmand med respekt for sig selv har en Kvikk Lunsj med i tasken. Selv synes jeg ikke, den er så spændende, men den er altid god at have med i tasken, hvis man vil have lidt respekt hos det norske folk.

Tørrede figner og knækbrød

I den lidt mindre søde ende er der tørrede figner, rosiner eller andet tørret frugt og kerneknækbrød. Det er nemt at hive op af lommen og giver ligeledes hurtig, men lidt mere vedvarende energi.

Mere fra magasinet